φανταστικά μμε

Οικογενειακές ιστορίες

Μερικά δείγματα από το καλτ scripted reality του Alpha, ασυνήθιστα με δεδομένη τη γενικά χαμηλή ποιότητα της σειράς.

Η γυναίκα διαβάζει ένα παλιό φύλλο εφημερίδας που μοιάζει να γράφει Αθηναϊκά Νέα.

Στον τέταρτο κύκλο, σε ένα ενδιαφέρον επεισόδιο με σεξουαλική παρενόχληση, μια κοπέλα βλέπει στο smartphone μια ρέπλικα του Vice. Φυσικά είναι απλώς εκ των υστέρων φτιαγμένο, δεν νομίζω ότι θα κάθονταν να ετοιμάσουν κάτι για να φαίνεται στο κινητό.

Στον πέμπτο κύκλο (2020-2021) η παραγωγή είναι πλέον περισσότερο προσεγμένη. Στο πρώτο δείγμα, μια γυναίκα έχει εμμονή με έναν δημοσιογράφο, οπότε λογικά και προφανώς θα αγοράσει το περιοδικό που τον φιλοξενεί (εδώ σε ένα όχι και τόσο καλό δικό μου μοντάζ), φυσικά με επικολλημένες σελίδες.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια κυρία -ας πούμε της καλής κοινωνίας- διαβάζει ένα ανώνυμο κίτρινο δημοσίευμα για το πώς ένας σερβιτόρος «της έκλεψε την καρδιά». Ταξικό το δράμα, υποπληρωμένος ο σχεδιαστής του σάιτ που έφτιαξε κάτι τέτοιο, αν ήμασταν στον πραγματικό κόσμο.

Σε κατοπινό κύκλο έχουμε τρεις περιπτώσεις ιντερνετικών ειδήσεων, από τρία διαφορετικά επεισόδια, με τον ίδιο υποπληρωμένο σχεδιαστή να παράγει ακόμη περισσότερα ανέμπνευστα δείγματα ιστοσελίδων (ακόμη να πάρουν το μήνυμα οι εργοδότες του ότι δεν κάνει;).

Ειδικά η τρίτη περίπτωση σπάει κάθε κανόνα ιντερνετικού σχεδιασμού, αλλά γιατί όχι εξάλλου;

Και για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και μια κανονική εφημερίδα, η Athlos News, με αθλητικές ειδήσεις που μάλλον θα είναι πολύ συναρπαστικές για να συγχωρούν οι αναγνώστες το φτηνόχαρτο στο οποίο τυπώνεται.

Η εφημερίδα Είδηση δεν πρωτοτυπεί στον τίτλο, αλλά ελπίζει κανένας ότι το κάνει στο περιεχόμενο, κάτι ελάχιστα πιθανό στον κόσμο των Οικογενιακών Ιστοριών.