φανταστικά μμε

Η εφημερίδα του Τεντ

Υπάρχει μια αστεία εικόνα από το Married with Children: Ο Al Bundy διαβάζει για χρόνια την ίδια εφημερίδα, το ίδιο prop. Περισσότερο από λάθος, είναι ηθελημένο, δίνει μια ευχάριστη άχρονη διάσταση, έστω και αν δεν τη θέλει και δεν εξυπηρετεί κάτι σε ένα διασκεδαστικό, κωμικό σίριαλ.

Εδώ, σε αυτή τη συλλογή, συγκεντρώνω από ελληνικές ταινίες και σίριαλ (αλλά και διαφημίσεις) φανταστικά έντυπα, περιοδικά ή εφημερίδες, που φτιάχτηκαν για τους σκοπούς του έργου· ή πραγματικά έντυπα στα οποία έχει προστεθεί, άτεχνα ή όχι, ένα φανταστικό ρεπορτάζ· ή φανταστικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ και εκπομπές· όχι όμως και έντυπα που είναι διπλωμένα έτσι ώστε να μην είναι σαφές ποια είναι.

Αυτή η μικρή συλλογή έχει την αφορμή της σε δύο νήματα στο φόρουμ του Retromaniax, ένα για τις εφημερίδες και τα περιοδικά στο ελληνικό σινεμά και ένα για τα έντυπα στην τηλεόραση, αλλά εδώ προχωρώ πέρα από τα πραγματικά έντυπα (αρκετές μικρές έρευνες χρονολόγησης έχουν γίνει από τον @theiosthanassis) στα φανταστικά έντυπα και σε κατασκευασμένα ή/και παραποιημένα δείγματα.

Το υλικό είναι, λοιπόν, τεσσάρων ειδών: φανταστικά έντυπα, παραποιημένα πρωτοσέλιδα πραγματικών εντύπων, αποκόμματα και οπτικοακουστικά αποσπάσματα.